Érdekességek, újdonságok - Egyéb finomságok


Danko Jones - Wild cat (2017)                                                                  2017-10-03


DankoJones:WildCat

Már néhány napja készülök egy Danko Jones (ejtsd: denkó dzsonsz) cikkel, és most aktuálissá is vált, hiszen az említett úriember és azonos nevű bandája a napokban új szöveges videóval jelentkezett még az év elején megjelent LP-jéről, a Wild Cat-ről. 


Amit a zenészről és zenekarról érdemes tudni: kanadai garage-blues-rock bandaként kezdték még valamikor a ’90-es években. Az alapító Danko Jones gitáros-énekesként működik közre a zenekarban.
További tagok: basszusgitáros John Calabrese, dobos Rich Knox.
A banda 1996 óta turnézik. Első nyilvános sikerét a Bounce c. dal hozta meg az My Love is Bold c. lemezről, amiért is még 2000-ben Juno-Award-díjra is jelölték.
2001-ben kerültek a svéd Bad Taste Records kiadóhoz. 2002-ben adták ki első stúdióalbumukat.
2004 igen sűrű volt a zenekar számára: ismét Juno-Award díj jelölés, ausztrál turné, Rock am Ring, Rock im Park. Mindezeket a Sleep Is the Enemy c. album követte, kanadai turné, majd ismét stúdióba vonultak, aminek eredményeként a Code of the Road c. dal 2007-ben jelent meg a Never Too Loud albummal együtt, amit 2008 elejétől már Európában is bemutattak. Ezt követően évente új albumok: B-Sides (2009), Below the Belt (2010), Mouth to Mouth (2011), Rock and Roll Is Black and Blue (2012).
Volt egy rövid dobos cseréjük, egy ideig Atom Willard játszott a bandában, de aztán ismét visszatért Rich Knox. És természetesen az utóbbi években is ugyanolyan termékeny volt a banda, albumok és fellépések sora követte egymást. 

2017 elején jelent meg a Wild Cat c. új stúdióalbum, mely 11 igencsak ütős dalt tartalmaz. Facebook oldalukon pár napja jelentették be az új „klipet”, melyet a “You Are My Woman” (te vagy a csajom) című dalhoz készítettek. Lehet növelni a megtekintések számát az alábbi linken:Forrás: stormbringer.at és wiki

 

Copyright © 2017. Rock Records Radio