Érdekességek, újdonságok - Viki blogja


InThis Moment - Ritual (2017)               2017-10-01


InThisMoment_Ritual

Egy barátnőmnek köszönhetően találkoztam először az In This Moment zenéjével, aki kitartóan mutogatta addig és addig a zenekar dalait, amíg egyre rá nem bólintottam (Roots), hogy na ez igen :DA zenekar tagjai a lemez idején
:

 • Maria Brink - énekesnő
 • Chris Howorth - szólgitár
 • Randy Weitzel - ritmusgitár
 • Travis Johnson - basszusgitár
 • Kent Diimmel - dob

Az In This Moment egy Los Angeles-i formáció, amit 2005-ben alapított Maria Brink énekesnő és Chris Howorth gitáros. Melodikus metalcore gyökerekből fejlődött ki a mai hangzásviláguk, ami főként gótikus és industrial elemekből tevődik össze. A szóban forgó Ritual pedig 2017 júliusában látott napvilágot a csapat hatodik stúdiólemezeként. Az album témáját pedig főként Maria salemi utazása inspirálta.

Tracklista:  (katt a címre)

 1. Salvation 
 2. Oh Lord 
 3. Black Wedding ( ft Rob Halford ) 
 4. In The Air Tonight
 5. Joan Of Arc 
 6. River Of Fire 
 7. Witching Hour
 8. Twin Flames 
 9. Half God Half Devil 
 10. No Me Importa 
 11. Roots 
 12. Lay Your Gun Down

Kedvencek: 3 ; 4 ; 5 ; 11 

Az sötét, borongós hangvételű Salvation dallamai nagyon el lettek találva, színvonalas kezdés. A bluesos beütésű Oh Lord Brink kisasszony személyes kapcsolatát taglalja a vallásokkal, illetve hogy ő mit érzékel valójában Istennek. A Black Wedding egy ütős duett a Judas Priest frontembere, Rob Halford közreműködésével. Meglepően jól szól a két énekes hangja együtt. Az In The Air Tonight pedig egy Phil Collins feldolgozás, ami zeneileg és szövegileg is egyaránt közel került hozzám. A Joan Of Arc szerintem az egyik legerősebb dal az albumról, energikus és fülbemászó. Innentől kezdve pedig a 11. trackig, nem igazán tudtak megfogni a dalok. A már emlegetett Roots egy súlyos, odavágós tétel, aminek a hangzásából elemi romlottság árad. 

Értékelés: 3/5 - Azok a dalok amiket sikerült megszeretnem, biztos vagyok benne, hogy még sokáig fognak szólni a lejátszómon, a többi track ( sajnos a nagy többség ) viszont számomra felejthető. Ennek ellenére kíváncsi vagyok a csapat korábbi és későbbi munkásságára is, mert összességében ígéretesnek tűnnek.

Forrás: Music Madness

 

Copyright © 2017. Rock Records Radio