Érdekességek, újdonságok - Egyéb finomságok


Hollywood Rose-os koncertélmény Calwban                                                 2018-03-11


Hollywood Rose

Mivel a címben említett német kisváros közel van hozzánk, volt szerencsénk részt venni a március 9-i Hollywode Rose Hungarien Tribute Band klubkoncertjén a Saal 51 nevű kocsmában.
Megvallom őszintén ezer vagy még több éve nem voltam koncerten – nem, nem írom le mikor – klubkoncerten meg pláne nem (vagy hát azok még teljesen másképp néztek ki), szóval nem kimondottan erre számítottam, amikor 20 óra után kicsivel (!) végre kinyitották a szórakozóhely bejáratát, ami előtt már ott toporgott két 50 körüli hölgy rajongó.
Hollywood Rose
A helyszínnel nem volt probléma, nagyon kellemes, hangulatos bárféleségbe kerültünk. Mondjuk körbenézve, nem tudtam, hogy hol fog itt táncolni a közönség, mert elég sok asztalka volt a színpad előtt.
Hollywood Rose
A színpad is elég kicsi volt, ahhoz képest, hogy egy hat fős zenekarnak kellett ott elférnie.
Bejutás után lestoppoltunk egy kellemes oldalsó asztalt és vártuk mi történik. Hollywood Rose
Közben a pincérlányok is aktivizálták magukat, felvették a rendelésünk. Ismerkedtünk a hellyel, fényképezgettem, megjegyezve, hogy nincs túl nagy tömeg. Kedves meglepetésként welcome drinket is kaptunk, valami helyi likőrspecialitást. Közben kiderült, Hitmanner nem egy nagy Guns rajongó és a likőr sem nyerte el a tetszését, velem ellentétben 🙂.
Amint említettem, nem voltunk klubkoncerten azelőtt, így nem tudtuk, hogy a koncert még vagy egy óra, mire elkezdődik (bár próbáltam előzetes infókat szerezni a zenekartól, de nem igazán sikerült). Várakoztunk, nézelődtünk és közben észrevétlenül megtelt a terem. Többen kezdtek érdeklődni lefoglalt asztalunk szabad helyei iránt. Nem is bitorolhattuk sokáig egyedül, szépen odacsapódtak a helyi rajongók és azt vettük észre, egyszer csak vagy hat echte német karattyol körülöttünk, koccintják össze korsóikat, mutogatják egymásnak Guns ’n Roses-os pólóikat. Lassan egyértelművé vált nem a legjobb helyet választottuk, bár nagyon közel voltunk a színpadhoz, a közönség minden talpalatnyi helyet kihasznált. Mi meg kezdtünk fészkelődni, hogy kezdődhetne már…itt ülünk egy órája. Közben jeleztük a zenekarnak messengeren - kihasználva a technika lehetőségeit -, hogy megérkeztünk és majd esetleg váltanánk velük pár szót valamikor.
Végül elérkezett az idő, 9 után kicsivel szó szerint belecsaptak a húrokba, túl sok szót nem vesztegetve a bemutatkozásra, egyből elkezdtek játszani a srácok.
Megvallom, majdnem felálltunk és otthagytuk az egészet, mert az első dal nagyon gyengén indult. De aztán sikerült a technikusoknak javítani ezen és utána már nem volt semmi gond. Amúgy nem tudom, hogy a helyi vagy saját embereik, de koncert alatt folyamatosan figyelték, mi történik a színpadon és járkáltak körbe ellenőrizték, hogy mi jön le a színpadról, így több ilyen számomra észrevehető gikszer nem is volt.
Nagyon élvezetes, magas színvonalú előadást toltak le a fiúk. A két frontember külseje, mozdulatai, hangja és játéka pedig teljesen hihetően adta vissza, hogy mi egy Guns koncerten vagyunk.

Hollywood Rose                        Hollywood Rose                         Hollywood Rose
Bár eleinte arra tippeltünk, hogy Slash haja nem igazi, de amikor levette a kalapját, az ott maradt a helyén és láthatóan sajátja volt születésétől.
Hollywood Rose

Legnagyobb örömömre, az összes általam ismert Guns szám lement, ami anno egy (mára már sajnos elveszett) válogatás kazimon volt: Nightrain, Civil War, Sweet Child O’ Mine, Welcom to the Jungle, Dont Cry, Live And Let Die, Patienc (egyelőre ennyire emlékszem). Persze a November Rain sem maradhatott ki, de az már csak a röpke félórás szünet után volt, amire szintén nem számítottunk, de közben legalább összeismerkedtünk a német asztaltársaságunk egy részével, akik halálra dicsérték a zenekart, azt mondták jobb, mint az eredeti.
Rólunk azt hitték, portugálok vagyunk 🙂, amikor meg kiderült, hogy magyarok, akkor elmondta a férfi, akivel beszéltünk, hogy az ő anyukája is az, de ő maga egyáltalán nem tud magyarul.

Hollywood Rose                          Hollywood Rose                         Hollywood Rose

A második részben az addig se rossz hangulat egyre jobb lett, jobbnál jobb számok következtek, a közönség is sokszor beszállt az éneklésbe. Viszont nem volt az a nagy őrült pogózás, ami nem is hiányzott mondjuk. A koncert csúcspontja az volt, amikor az énekes (Alex) bejelentette, hogy a szólógitáros (Fészek – vajon miért? 🙂) aznap ünnepelte 20. szülinapját, aminek örömére el is játszott egy szólót.
Aztán észrevétlenül el is telt a koncertre szánt idejük és Alex elkezdett búcsúzkodni bemutatva a zenekar tagjait és megköszönve a hallgatóság lelkes közreműködést (bár mindezt angolul, úgyhogy csak tippelek, hogy ezt mondhatta…lévén szerény az angol tudásom).
De persze nem úszták meg ilyen egyszerűen az estét, a nézőtérről egyre hangosabb, ritmusos ZUGABE kiáltásokkal követelték a ráadást, így még sor került három nagyon jó dalra, amiből csak kettőre emlékszem sajnos. Az egyik a Paradise City volt, utalva arra, mennyire jó hely ez a Calw 🙂, és egy nagyon jól sikerült Rebel Yell (eredetileg Billy Idol). (Akár egy saját dalt is lenyomhattak volna még magyarul…)
Sajnos a személyes beszélgetés végül elmaradt, mert még egy kis szülinapi köszöntés, csoportfényképezés után a srácok gyorsan eltűntek a színpadról, nekünk meg már nem volt energiánk keresgélni őket. Nagyon jól éreztük magunkat (még Hitmanner is bevallotta 🙂) és egy jó élménnyel gazdagodva estünk be az ágyba valamikor hajnali egy körül.

KÖSZÖNJÜK HOLLYWOOD ROSE FROM HUNGARY!

 

Copyright © 2017. Rock Records Radio