Érdekességek, újdonságok - Egyéb finomságok


SzegedRocks 2018: Hot & Heavy                     2018-04-25

Ary


SzegedRocks

Szegeden, április 21-én rendezték Magyarország első rockzenei flashmobját közel 400 zenész közreműködésével.
Az ötlet az olaszországi ROCKIN’1000 produkció cesenai akciójából származott; így lett Szegeden is élőzenés megmozdulás, azaz rock flashmob.
A rendezvényre több mint négyszáz jelentkezés érkezett, ének, dob és gitár kategóriában. A beküldött videók alapján történt a szelektálás, s végül 350-en vettek részt a flashmobon: 50 énekes, 70 dobos, a maradék pedig basszus-, illetve szólógitáros...





Hollywood Rose-os koncertélmény Calwban       2018-03-11

Hajni


Hollywood Rose

Mivel a címben említett német kisváros közel van hozzánk, volt szerencsénk részt venni a március 9-i Hollywode Rose Hungarien Tribute Band klubkoncertjén a Saal 51 nevű kocsmában.
Megvallom őszintén ezer vagy még több éve nem voltam koncerten – nem, nem írom le mikor – klubkoncerten meg pláne nem (vagy hát azok még teljesen másképp néztek ki), szóval nem kimondottan erre számítottam...




Ez is belefér: The 69 Eyes                              2018-02-14

Tibi


The 69 Eyes

A The 69 Eyes finn rockegyüttes 1989-ben alakult Helsinkiben, tehát jövőre már 30 éves fennálásukat fogják ünnepelni.
Eleinte garage-rock, majd garage-glam metál stílusban játszottak, amelyre hatottak pl. a gothic rock, a horror-punk és egyéb stílusirányzatok is.
Első lemezeiket csak Finnországban jelentették meg, az igazi áttörést talán a 2000-ben megjelent Gothic Girl c. kislemez hozta meg számukra, melyből aranylemez lett. 2002-ben adták ki első koncert DVD-jüket „Helsinki Vampires” néven, ezt a nevet az őket mindenhova elkísérő hűséges rajongóktól kapták becenévként.
2005-re már majdnem 100 koncertet adtak világszerte, Mexikótól Japánig.
Zenei stílusukat azóta „Goth'n Roll” néven illetik. Hasonló stílusban muzsikál az Entwine, a Fields of Nephilim vagy a régebbi zenekarok közül a Sisters of Mercy, a Mission vagy éppen a KISS.
Tagok:

  • Jyrki 69 (ének) 
  • TimoTimo (gitár) 
  • Bazie(gitár) 
  • Jussi 69 (dob) 
  • Archzie (basszusgitár)

Ízelitőül a zenekar munkásságából a már emlegetett „Helsinki Vampires” DVD-ről választottam ki egy számot. Én ezt hallottam anno először tőlük és innentől nem is volt kérdéses, hogy én is a rajongójuk leszek. 🙂



Forrás: wiki, 69eyes.com/



Ez is belefér: Michael Katon                            2017-11-22

Tibi


Michael Katon

Michael Katon amerikai blues-rock gitáros-énekes 1950-ben született a Michigan állambeli Ypsilantiban.
15 éves korától zenélni kezdett különböző kis klubokban és út menti éttermekben. 20 évet húzott le így, hogy alig ismert, de helyileg népszerű blues zenészek pályáját követte...








Ez is belefér: Five Finger Death Punch              2017-11-10

Tibi


5fdp

A Five Finger Death Punch egy amerikai hard rock/heavy metál zenekar.
Gyakran nevezik őket 5FDP-ként vagy FFDP-ként rövidítve. Nevük egyébként a klasszikus Kung-fu mozifilmből származik, de ez a kifejezés előfordul Quentin Tarantino Kill Bill c.filmjében is, ahol halálos ütésfajtát jelöl...




QUEEN                                                       2017-11-05

Hajni


queen

Tegnap este koncertezett a Papp László Budapest Sportarénában a Queen, de most nem erről szeretnék beszélni. 🙂
Ki ne emlékezne Freddie Mercuryra, akinek halálát követően maga a zenekar is azt gondolta itt a vége... aztán kipróbáltak néhány énekest.






Ez is belefér: Moreland & Arbuckle                   2017-11-03

Tibi


Moreland & Arbuckle

Moreland & Arbuckle egy amerikai electric blues/rock trió.
2001-ben találkoztak Wichitában és nagyon gyorsan megtalálva az összhangot akusztikus duóként kezdtek működni hagyományos és delta blues zenét játszva.
2006-ban (öt évvel a kezdetek után) csatlakozott hozzájuk egy dobos és némi stílusváltást követően ma már a különböző (delta, mississippi) blues stílusokat sikeresen ötvözik a rock ismertető jegyeivel és olyan elődök nyomdokaiba léptek, mint a ZZ Top, Johnny Lang, Buddy Guy, Robert Cray vagy egyéb blues-rock veteránok. Számaikban jelentős hangsúlyt kap a szájharmonika és egy nagyon érdekes formájú gitár("cigarettásdoboz") és persze a "garázshangzás" is megmaradt.
Legutolsó albumukat egyébként az "Év Blues-Rock Albuma" díjra jelölték 2016-ban.
Jelenlegi felállás:

  • Aaron Moreland - Gitár 
  • Dustin Arbuckle - Szájharmonika, ének 
  • Kendall Newby - Dob

Discography:

  • 2016: Promised Land Or Bust 
  • 2013: 7 Cities 
  • 2011: Just A Dream 
  • 2010: Flood 
  • 2008: 1861 
  • 2005: Caney Valley Blues

Talán legjobb számuk. Mindenesetre nálam kedvenc:






We Will Rock You (3)                                    2017-11-02


We Will Rock You

Lezajlott a We Will Rock You (3) tehetségkutató verseny első fordulója, melynek győztese a közönség szavazatai alapján a Rock Life zenekar lett és ezzel bekerült az élő döntőbe.
A további döntősök, akiket a szakmai zsűri a közönség szavazatát is figyelembe véve válogatott ki:
Dogs n' Roses, Ely, Eugen, Experiment, Gerencsér Patrik , Halftones, Hellagame Cover Rockband, Kerék Dániel , Mad Gun zenekar, Mokka Tribute Band, Rock Generations Band, Rock Life zenekar, St. Ábel, StarBugs, Tordai Duo
Az élő döntő 2017. december 2-án, szombaton lesz.
További informácókat hallhattok RockDreamertől, ha felültök mellé a Rockvonatra vasárnap 18 órától!


 facebook.com/We-Will-Rock-You-tehetségkutató-verseny 





Rattle Inc. heavy metal magazin                      2017-11-01


Rattle Inc.

Kövessétek legújabb partnerünket, a Rattle Inc. online heavy metal magazint.

  • Első felvonás: Metal Attack/Rattle Inc. nyomtatott heavy metal fanzine (1988-1991)
  • Második felvonás: Rattle Inc. online heavy metal magazin (2016- )

 facebook.com/pg/Rattle-Inc-heavy-metal-magazin 


Lassan egy éve ismét működik és olvasható immár online formában a 80-as 90-es években, nyomtatott formában megjelenő undergound heavy metal magazin, a Rattle Inc. (leánykori nevén Metal Attack): lemezismertetőkel, koncertbeszámolókkal, blogbejegyzésekkel.




Ez is belefér: Stevie Ray Vaughan                    2017-10-30

Tibi


Stevie Ray

Idén októberben ünnepelte volna 63.-ik születésnapját a világ egyik legzseniálisabb gitárosa, kár, hogy olyan korán eltávozott körünkből. Ma az ő szellemét idézném meg (nem először és valószinűleg nem is utoljára). 

Hallgassátok ezt a remekbe szabott dalt! 





Rocktörténelem - Guns 'n Roses                      2017-10-19

Hajni


Guns n' Roses

1989. október 19-én a Guns 'n Roses melegítette be a közönséget a los angeles-i Rolling Stones koncerte előtt.
Axl azzal fenyegetőzött, hogy elhagyja a zenekart, ha a többi tag nem szokik le a kábítószerről: "Utálom ezt színpadon csinálni. De már minden más kib@!&#tt módon megpróbáltam. És hacsak a zenekar bizonyos tagjai nem szedik össze magukat, ez lesz az utolsó Guns n' Roses fellépés, amit láttatok. Mert már belefáradtam, hogy túl sok ember táncol ebben a csapatban az átkozott Mr. Brownstone-nal (heroin)."





Rocktörténelem - Radics Béla                          2017-10-18

Hajni


Radics Béla

Radics Béla (Budapest, 1946. február 6. – Budapest, 1982. október 18.) gitáros, énekes, a magyar rockzene legendás és nagy hatású alakja.





Danko Jones -Wild cat (2017)                         2017-10-03

Hajni


DankoJones_WildCat

Már néhány napja készülök egy Danko Jones (ejtsd: denkó dzsonsz) cikkel, és most aktuálissá is vált, hiszen az említett úriember és azonos nevű bandája a napokban új szöveges videóval jelentkezett még az év elején megjelent LP-jéről, a Wild Cat-ről.










Copyright © 2017. Rock Records Radio