Érdekességek, újdonságok - Nálunk újak


Márkádó                                                     2018-02-15


Márkádó

2010. május 1-én alakultak, a munka ünnepén (mert akkor épp senki sem dolgozott...) egy Győr melletti kis faluban, Ikrényben.
Az első 4 évet öt fővel nyomták végig: Tolnai Zsolti ének, Hutvágner Dávid szólógitár, Kovács Balázs dobok, Vass Tamás basszer és Gergely Marcell ritmusgitár. Különböző okok miatt feloszlott a banda, de pár hónap kihagyás után a két alapító tag, Kovács Balázs, és Tolnai Zsolti (ekkor már ének, basszus) úgy döntött, hogy mégis folytatják a Rock 'n Rollt. Hamar találtak harmadik tagot Veres Máté személyében, aki 2014-2017 tavaszáig volt a zenekarban. Az ő közbenjárásával jelent meg első lemezük 2016 decemberében, Félelem Uniója címmel.
Sajnos ez a felállás sem tartott örökké, ezért 2017-ben már egy új gitárossal Kota Imre Krimi-vel folytatták a munkálatokat, és az eddig elkészült 10 saját szám mellé újakat készítettek.
Koncertjeinken pár jól ismert feldolgozás is hallható, magyar és külföldi előadóktól egyaránt.

Jelenlegi tagok:

 • Tolnai Zsolti - Basszer/Ének/Szöveg 
 • Kovács Balázs - Dobok
 • Kota Imre 'Krimi' - Szólógitár, vokál

Solum                                                         2018-02-10


Solum

Metal a Dél- Alföldről.
A Solum 2016 tavaszán alakult meg Mezőhegyesen. A zenekart Varga Mihály (Worm, Spektrum, ASM, Kaliber) dobos alapította, majd csatlakozott hozzá a Kaliberből Zsolnai Gergő énekes és Pozsár Krisztián basszusgitáros. Sok keresgélés után Széles Tamás (Die My Darling, Touch Of Death, Methexis) lett a gitárosuk. Feldolgozásokkal kezdték, hogy összeszokjanak, de hamar elkezdték írni a saját számaikat, kialakítva a saját stílusukat.
Belül címmel jelent meg a zenekar bemutatkozó EP-je, melyről a Zuhanás című dalhoz 2017. decemberében klipp is készült.
Jelenleg új dalokon dolgoznak. Terveik szerint 2018 tavaszán ismét stúdióba szeretnénk menni és egy teljes nagylemezt elkészíteni.

A zenekar tagjai:

 • Zsolnai Gergő - ének 
 • Széles Tamás - Gitár, vokál 
 • Pozsár Krisztián - Basszusgitár 
 • Sarus Tibor - Gitár 
 • Varga Mihály - Dob

Lucy                                                          2018-01-12


Lucy

A zenekart Sajti 'Lévi' Levente alapította a Junkies-ból való kiválása után. Pár tagcserét követően belépett a csapatba Kiss Milán ritmusgitáros, Faigl 'Pálca' Zoltán basszusgitáros.
Ezzel a felállással került kiadásra az EDGE Records gondozásában 2014 November 15-én a 'Budapestről Szeretettel' című debütáló lemezük, melyen Karancsi Balázs dobjátéka hallható.
A megjelenést követően Kiss Milánnal emberi és zenei különbségek is felszínre kerültek, amik miatt Milánt 2015 januárjában Petre 'Zsábenn' Gábor váltotta. Márciusban bemutatásra került a 'Kispesti Éjszaka' klipje, melynek premierjét egy akusztikus koncerttel ünnepelte a zenekar.
2015 tavaszán a szlovákiai Gila Studio-ban felvételt készítettek, majd klipet forgattak 'Szökőkút' címmel, mely az ugyanebben az évben megjelent Hamis Szimfónia című lemezen is helyet kapott. A lemez bemutatóját 2016 Januárjában a Barba Negrában tartotta a csapat!
A történet folytatódik....


Montag Massiv                                             2018-01-10


Montag Massiv

Maga az ötlet, mint Montag Massiv 2016 született meg  egy Békés megyei faluban. Első próbálkozások saját dalszövegből indult.
2017 ben jött az ötlet hogy verseket kéne érdekes köntösbe tenni. Ebből született a 4 Villon vers.
Zenekarról és esetleges koncertről csak 2018 nyár felé lesz további információ.


The Trousers                                               2018-01-05


The Trousers

A budapesti The Trousers zenekart 2003 decemberében alapította az egykori Rag Doll két tagja, Kőváry Zoltán (ének, gitár) és Simon Tibor (dob). 2004 során a banda Vekerdi Zoltán (basszus), Elekes Roland (gitár) és Ábrahám Ambrus (percussion, vokál) csatlakozásával öt fősre gyarapodott, 2005 tavaszán a dobok mögé Kovács Csaba került.
Az együttes az angolszász gitár-rock hagyományait követi, igyekszik egybegyúrni a hatvanas-hetvenes évek örökségét a modern törekvésekkel.
A Trousers debütáló fellépése 2004 decemberében volt a budapesti Trafó Bár Tangóban. Bemutatkozó, 3 számos demójukat 2005 márciusában készítették el. A zenekar részt vett a Radio Café 2005-ös tehetségkutatóján, a legjobb 16 együttes közé jutva lehetőséget kapott egy Zöld Pardonos koncertre. Az 2005-ös Szigeten a Trousers a Talentum színpad fellépője volt. Az őszi budapesti koncertdömping után a gitáros és a dobos poszton újabb tagcsere következett be, időközben pedig befejeződtek az In another time című dal videoklipjének munkálatai is - korábbi dobos, Simon Tibi rendezésében.
2010-ben a második album "Soul machine" volt, és 2011-ben "Az év legjobb hard rock / HM albuma" címet viselték, és a "Mortal moon" videót több országban sugározzák, mint Svájc vagy Olaszország. 2012/13 őszén és télen kezdtek új anyagukon dolgozni. Az új album, a Freakbeat áprilisban jelent meg, "Legkemény rock album 2013-ban Magyarországon" címmel a Fonogram díjra jelölték.
2015-ben, a zenekar kiadta 4. albumát, Mother of Illusion címmel. 2016-ban turnéztak közép-európai országokat (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Ausztria, Németország) különböző zenekarokkal, és megjelentettek több videót. 2017-ben egy új LP-vel dolgoznak egy új dobossal.

A zenekar jelenlegi felállása:

 • Kőváry Zoltán - ének, gitár
 • Locke Péter - gitár
 • Lázár András - Basszus
 • Gulyás "Samu" Antal - dob

Jelenleg ötödik, “Invisible Darkness” című albumukon dolgoznak, amiről koncerteken már hallható a “You got me rollin’” és a “Drown by numbers”.


Elmezavar                                                   2017-11-26


Elmezavar

A zenekar megalakulása 2003 decemberére datálható.
Kezdeti felállás: a Szekér Gábor (dob), Eszlári Geri (ének), Soltész Tomi (basszusgitár) trió összeállt a két gitárossal, Balczer Szabolcs és Barabás Jánossal. A sok megpróbáltatást megélt zenekarban az első személyi változás 2006 májusában történt, amikor Rácz Viktor akasztotta nyakába a basszusgitárt.
Két hónappal a váltás után a szolnoki Denevér stúdióban elkészült az első Elme Demo.
Ezután néhány egri és miskolci buli következett, de újabb nehéz időszaknak néztek elébe: Eszlári Geri (aki azóta is jó barátjuk) kilépett a zenekarból. Szerencsére „házon belül” előkerült Kólya ’Kocka’ Tamás, aki azóta is minden egyes buli alakalmával „megizzasztja” a közönséget.
Ebben az időszakban biztosították hálózatunk tökéletes lefedettségét: Budaörsől, Budapestről, Egerből, Szolnokról és Miskolcról jártak össze próbálni. 2007 nyarán ilyen körülmények között rakták össze az elég ütősre sikerült második Elme Demot, ami már a végleges felállásban készült el.
Azóta a helyszíni problémáik megoldódtak és székhelyünket a fővárosba helyezték. 2008-ban a már jól bejáratott egri és miskolci helyeken túl Budaörsön és Pesten (pl. Fészek, Gödör) is többször koncerteztek.


Effekt                                                         2017-11-26


Effekt

Az Effekt zenekart a Holdosi ikrek alapították 1994-ben.
A zenekar egy gyerekkori álom megvalósulása, jelenleg is az ő zeneszeretetük, hitük, fanatizmusuk tartja életben.
Az idők folyamán elkészült kilenc album (demo) saját számokból és készül a tizedik.
A 19 tagváltás ellenére is élő és alkotóképes maradt a zenekar. Fennállása során csak magyar zenét játszott/játszik. Jelenleg jobb, mint bármikor eddig!
A legnagyobb eredmény, hogy a zenekar képes megújulni, képes mosolyt varázsolni az arcokra, örömöt a szívekbe és így képes egymásra találni és jól érezni magát a közönséggel!
2009-ben létrejött csóri székhellyel a Family Rock Club. A zenekar nemcsak fellép, hanem vannak saját szabadtéri rendezvényei is.
Az Effekt zenekar albumai:

 • Csalódás
 • Mond miért
 • Fordulat
 • Álomkép
 • Ezredfoduló
 • Miénk az ország
 • Bosszú angyala
 • A lét a tét
 • Jövő ami fullad
 • Jövőbe nézek


Echonald                                                     2017-11-16


Trident

A 2006-ban Szerencsen alakult metal zenekar nagyon rögös utat járt be napjainkig.
Ahogy sok más zenekarnál, itt is voltak tagcserék, hétköznapi akadályok. Az alapító testvérpár Krajczár Márió és Krajczár Ferenc viszont nem adták fel. Székhelyet váltva, a fővárosban próbálták ki a zenekart. A vidéki zenekarból fővárosi banda lett, egyre több koncerttel és megállíthatatlanul küzdenek céljaik eléréséért.
Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2014-ben megjelent a Még lélegzem című első nagylemezük, amit azóta évről évre követ egy új.
2016-ban érkezett a Tükörkép, ami bejárta a világot, idén pedig a Színvilág című album, melynek érdekessége, hogy a bevételét a Pest Megyei Gyermek és Ifjúsági Alapítványnak ajánlotta fel a zenekar.
A zenekar tagjai:

 • Krajczár Ferenc (ének, basszusgitár)
 • Krajczár Márió (dob, vokál)
 • Tóth János (ritmusgitár)
 • Kurucz Ádám (szólógitár)

Albumok:

 • Színvilág
 • Tükörkép
 • 10 Év Echonald
 • Még Lélegzem

Aktuális hír:
Új szöveges videóval jelentkezik a zenekar. A készülő lemez címadó dala (Változunk) után most itt egy újabb szerzemény, az Én Leszek, amely megmutatja, hogy egy szerelmes dal is lehet igazán dögös. A srácok gőzerővel dolgoznak az új albumon, mely várhatóan november végén, december elején fog megjelenni, amit egy hatalmas lemezbemutató koncerttel fognak megünnepelni a budapesti KVLT-ben.


Trident                                                      2017-11-15


Trident

A 90-es évek egyik zeneileg legszínesebb és legizgalmasabb formációja a berettyóújfalui Trident volt.
Utolsó koncertjét 1997 februárjában tartotta Berettyóújfaluban, az akkor nagyon kedvelt szórakozóhelyen a Mandulában.
Most, 20 év után, 2017.10.21-én ismét színpadra lépett a zenekar, elsőként természetesen szülővárosában Berettyóújfaluban.
Ezt követően országszerte további koncertek és újabb stúdiómunkálatok következnek, melynek eredményeként 2018-as évben új albummal rukkol majd elő a zenekar.
Tagok:

 • Asztalos Attila - ének 
 • Demeter Zoltán - ének, gitár 
 • Kahut János - basszusgitár 
 • Papp Zsolt – dobok, computer


Salvus                                                      2017-11-09


Salvus

A Salvus 2002-ben alakult Szegeden, 2009-től Budapesten van a székhelyük. Dallamos modern metal/rockot játszanak.
Diszkográfia:

 • 2004 - Rezdülések EP
 • 2005 - Imago EP 
 • 2008 - Minden kezdet (nagylemez - Nail Records) 
 • 2011 - Önharckép (nagylemez - szerzői kiadás) 
 • 2012 - Metamorf EP

Tagok:

 • Pötörke Zoltán - basszus / ének / dalszövegek
 • Zsákovics Gergely - dob
 • Varga Krisztián - gitár
 • Erdélyi Péter – gitár

Erdő címmel elkészült egy vadonatúj Salvus-dal videoklippel felvértezve, mely a 2017-es koncerteken már többször is hallható volt.


No Last Page                                               2017-11-02


No Last Page

Műfaj: Alternatív/indie
A No Last Page egy dallamos Pop-Punk/Punk-Rock zenekar Budapestről.
A zenekart Kovács Zoltán alapította 2013 őszén.
2014 tavaszán elkészült első kislemezük a Mistakes and Memories. Rá egy évre első klipjük is megszületett a Stranger From The Future című dalhoz, ami a már megjelent EP-re is rákerült és a 2016-ban megjelent nagylemez első dala lett.

Tagok:

 • Kovács Zoltán - Ének, gitár 
 • Bekő Csaba - gitár, háttér vokál 
 • Muka László - bassza neki 
 • Molnár Krisztofer - veri neki

Határzár                                                     2017-11-02


Határzár

A zenekar 2015 novemberében alakult Tatabányán.
Műfaj: Rock & Roll.
A zenekar alapító tagjai: Rideg Roland (ének-gitár), és Fekete Brigitta (bőgő).
Hozzájuk csatlakozott Simon Laca (szólógitár) és Szvitlik Peta (dob).
Kezdetben csak feldolgozásokat játszottak, majd elkezdtek megszületni saját számaik. A zenekar 2016 januárjától folyamatosan koncertezik.


2016. júliusában megjelent első lemezük Játék az élet címmel, melyet saját gondozásban (Határ Records) adtak ki.
Tagok:

 • Rock& Roli : ének - bass 
 • Simon Simi Laca: gitár 
 • Szász Szoszo Ati : dob 

Bad Habit                                                    2017-10-29


Bad Habit

2014 elején alakult meg a debrecen környéki Bad habit rockzenekar


Tagok:
 • Gáspár Kata (ének), 
 • Kövér Márton (ének), 
 • Marosán Imre (dob), 
 • Soltész Bence (basszusgitár), 
 • Kurilla Zoltán (szólógitár), 
 • Posta Máté (ritmusgitár).

Zenéjükre hatással volt Foo Fighters, Guns N’ Roses, Metallica, Nirvana, RATM, Green Day, Linkin Park ,Ocho Macho, Fish, Tankcsapda, Fatal Error, Supernem.
2014 tavaszán volt az első koncertjük és onnantól kezdve váltak rendszeressé az élő fellépések.
Kezdetek óta hatan alkották a zenekart. Dobos poszton volt egyedül csere eddig, amivel némileg kibővítették a poposabb punk rock stílusukat. A váltás óta magyarul adják elő dalaikat.
Megjelenések:
2014-ben két videoklip
2015. Love Is Like A Headshot EP + a címadó dal klipje + egy single
2016. JUMP UP! EP + egy videoklip
2017. Mocskos kis szándék (első magyar nyelvű dal).
Eddigi eredmények:
Megnyerték a Szobrock tehetségkutatót és delegálták magunkat a Budapest Music Expóra 2016-ban. Felléptek a debreceni Roncs bárban és más vidéki városokban is koncerteztek.


Versus The Ghost                                         2017-10-27


Versus The Ghost

Zenei stílusát tekintve instrumental post-rockot képvisel a háromfős csapat.
2017. április 21-én sikerült magánkiadásban megjelentetniük debütáló albumukat, rendkívül pozitív fogadtatással.
A zenekar jelenleg Angliában és Magyarországon működik. A hangszer felvételek Angliában, a dob felvételek Magyarországon történnek.


Viharmadarak                                              2017-10-27


Viharmadarak

A zenekar 2008-ban alakult Bánrévén. Több tagcserén ment keresztül addig, míg elérte eddigi felállását. 2015 februárjára elkészült az első nagylemezük hanganyaga, majd júniusban sikerült kiadniuk CD formájában és az online zeneáruházakban is megjelent.
A zenekar szeretné minél több helyszínen saját dalait bemutatni.
A 2015-ös évben 30 helyen léptek fel és mindenhol jól fogadták a produkciójukat. Pár nagyobb rendezvény, ahol már megfordultak: Miskolc Kocsonya farsang, Vadna motoros találkozó, Balogvölgyi rock fesztivál, Motor- Rock Fesztivál Hajdúdorog stb.
2015 óta már saját számokkal lépnek színpadra.


Twister                                                     2017-10-25


Twister

2007-ben fogalmazódott meg a zenekar ötlete Szávai Gergő (Gery)  fejében.
Hosszas tagkeresgélés és cserék után sikerült 2010-ben az első kislemezüket Megkísértés címmel felvenni.
2011-be megjelent Az Ördög Lánya című nagylemez.
2016. október elején, a HammerWorld Magazin egyik extra CD mellékleteként jelent meg a Twister Utak nélkül című harmadik nagylemeze.
2017 nyarán újabb tagcserék következtek be a banda életében: Puskás Máté basszusgitárost (Iron Maidnem) Lyócsa Kristóf váltotta, míg Pető Tamás (gitár, vokál) helyére Szadló Tamás érkezett.
Az új formáció 2017 őszén egy friss dallal jelentkezett, melynek címe Új korszak.

MagánTerület                                            2017-10-24


MagánTerület

Az 5 tagú MagánTerület zenekar 2016-ban alakult Szolnokon. Zenei stílusuk punk n roll alapok grunge-os, metalos, skas, reggie-s utánérzettel. 

Tagok:

 • Hatvani Dávid - ének 
 • Viczián Kristóf (Krimó) - gitár, vokál 
 • Lajkó Viktor (Lajki) - gitár, vokál 
 • Koczkás Zsolt (Kocka) - basszusgitár 
 • Boda Gábor (Kabóca) – dobok

Metalon                                                    2017-10-23


Metalon

A Metalon egy erdélyi rock zenekar, amely 2016 tavaszán alakult egy baráti társaságból.
Első koncertjük 2016 április 27-én volt és egy év múlva már olyan zenekarok előtt léptek fel, mint a Kalapács, Akela, Twister, Kazah, Knock Out, Rebel. Ugyanabban az évben megvolt az első Kolozsvár városán kivüli koncert is Marosvásárhelyen az Action zenekarral.
A zenekar az etalon együttesektől inspirálódva írja saját dalait és próbálja az old school, hard rock, heavy metál szellemét felidézni..

A nevüket az etalon szó inspirálta, melynek jelentése: mintapéldány, állandó, az "m" betű pedig a "metal" szót sugallja, ezt kombinálva jött létre a METALON zenekar név.


Burnout                                                    2017-10-20


Burnout

A zenekart Mong Máté, Schuller Gábor és Rácz Olivér alapította 2007 januárjában, Székesfehérváron. Az együttest egy veszedelmes másnapossággal járó átbulizott éjszaka után keresztelték Burnout-nak.
Később csatlakozott Jámbor Béla.

Több tehetségkutatót is megnyertek már:


 • 2008 ősze Székesfehérvár FeZeN Tehetségkutató Fenn az Égen c. dalukkal.
 • 2009-es Paksi Tehetségkutatón a legjobb rock zenekarnak járó különdíj.
 • 2010-es Balatonboglári Légrádi Antal Tehetségkutató Fesztiválon 2. helyezés.
 • 2010-es a tatabányai Peron Music tehetségkutatón különdíj

Zenéjükre főleg a Metallica, Motörhead, Guns n’ Roses, AC/DC és hasonló rock óriások voltak hatással. 2009 májusában elkészült Pokol és Menny között c. kislemezük, 2011 tavaszán pedig Roxigén c. nagylemezük is megjelent.
Olyan neves magyar zenekarokkal turnéztak már, mint a Tankcsapda és a Depresszió.
2017 elején adták ki harmadik nagylemezüket Újévezred Rapszódia címmel.

Copyright © 2017. Rock Records Radio